Blog

                    Sneaker Blog
Asics GEL-Lyte III OG 30th Anniversary

Asics GEL-Lyte III OG 30th Anniversary

15/11/2019

  „Jeleurile” legendare au revenit. Cu exact 30 de ani în urmă, gigantul japonez al industriei sportului și-a prezentat modelul emblematic „ultimate performance” - GEL Lyte III, un proiect al lui Shingeyuki Mitsui. Aceste încălțări erau mult mai ușoare decât predecesorii lor. Tehnologia Alpha-GEL, prezentată pentru prima dată lumii în anul 1986, a fost invariabil responsabilă pentru amortizare, la fel ca și în întreaga serie.

 

Una dintre caracteristicile specifice ale modelului GEL-Lyte III este „limba dublă” - o caracteristică inovatoare care asigură o potrivire mai bună. La lansare, GL III a fost considerată drept încălțămintea pentru alergare cea mai avansată tehnologic de pe piață. Aceasta a constituit începutul unei epoci extraordinare atât pentru brandul japonez, cât și pentru modelele clasice care folosesc această tehnologie. În ceea ce privește nuanța originală emblematică „Citrus”, aceasta este o caracteristică estetică tipică de la începutul anilor ‘90. Baza albă, clasică, a fost combinată cu panouri laterale turcoaz, cu nuanța emblematică de lămâie pe guler și pe limbă, iar întregul design a fost finisat cu o talpă albă accentuată cu negru și gri. Șireturile și logotipul lateral sunt, de asemenea, de culoarea lămâiei.

 

Prima revenire a „treiarilor“ a avut loc în anul 2007. Poziția înaltă în segmentul retro a fost cimentată mai târziu prin numeroase colaborări, printre altele, cu Solebox sau Ronnie Fieg (KITH). Anul viitor va fi cea de-a 30-a aniversare a modelului, ceea ce va rezulta probabil în numeroase ediții GEL-Lyte III.

 

Avanpremiera Asics GEL-LYTE III OG 'Citrus' va avea loc la SneakerStudio deja pe 15 noiembrie.

 

rafcyk