Salvați în lista de cumpărături
Creați o nouă listă de cumpărături
Sneakerblog

CONVERSE x SUICIDAL TENDENCIES

Adăugat
2018-10-29

  Când am descoperit anunțul colecției CONVERSE x Suicidal Tendencies, în capul meu a apărut gândul: „ce lovitură!”. Brandul american cooperează cu îndrăzneală la diferite niveluri cu lumea sportului, modei și muzicii.

 Ce a determinat Converse să colaboreze cu pionierii tendinței crossover/thrash din California?

Permiteţi-mi să vă familiarizez cu legendara formație din Venice Beach. Suicidal Tendencies a fost creată în 1980 la inițiativa lui Mike Muir a.k.a. Cyco Miko (vocal). Aceasta este prima trupă care a combinat metalul și punk-ul hardcore într-un nou gen – crossover. În plus, muzica lor este influențată de heavy metal și thrash, elemente de funk, hip-hop și punk rock. Unii consideră că SxTx sunt precursorii skate punk-ului datorită fratelui mai mare a lui Cyco Miko – Jim Muir, care este unul dintre primii pro skaters din lume și fondatorul legendarului grup de skateboard - Dogtown.

O altă legătură între Suicidali și Convers, care a avut un impact asupra creării acestui proiect, sunt adidașii iconici din seria All Star – Chuck Taylor, și cât de mult au însemnat pentru muzicieni înșiși.

„Nu voi uita ziua mea de naştere când, fiind un elev tânăr, am primit prima mea pereche de Chucks și nu aveam răbdare să merg la școală cu ei a doua zi. Cel mai frumos la aceşti pantofi este faptul că, indiferent de calea pe care o alegeţi, ei vor fi întotdeauna cu tine” – îşi aminteşte Cyco.

Prea puțin? Atunci, mai adaug jubileul de 35 de ani de la apariţia albumului de debut intitulat „Suicidal Tendencies” și premiera recentă a noului album al 15 la număr a SxTx – „Still Cyco Punk After All These Years”!

Leitmotivul colecției sunt posterele clasice și pliantele trupei, care în anii 80 au fost proiectate de ilustratorul  – Rica Clayton. Colecţia include 2 versiuni de adidași Converse Chuck Taylor (joasă alb-neagră și versiunea înaltă – albă cu imagini grafice ale artistului amintit mai devreme). Dacă e vorba de îmbrăcăminte, avem hoodie clasici și t-shirt-uri cu imagini ale trupei, longsleeve, pantaloni scurţi și pantaloni de trening.

Data premierei globale a colaborării a coincis cu lansarea celui de-al 15-lea album Suicidal Tendencies și a avut loc pe 7 septembrie 2018. Anumite elemente ale colecției CONVERSE x SUICIDAL TENDENCIES le puteţi găsi accesând acest link, vă invit să vedeți lookbook-ul, pe care echipa noastră l-a pregătit special cu această ocazie: în faţa obiectivului au pozat băieţii din colectivul KRK AREA Thrash, care reprezintă trupele din Cracovia pentru care Suicidal Tendencies reprezintă una dintre cele mai importante inspirații muzicale.

 

Colecţia vă prezintă:
Paua: Terrordome
Gniewko: Pandemic 
Łapa: Terrordome, DeathreatExtinkt
Seba: Whorehouse  
Kajcik: Better Than Worse


rafcyk 

 

Confirm că am citit și accept cele prevăzute în Termenii și Condițiile respectiv 'Informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal'.
Ok
pixel