Salvați în lista de cumpărături
Creați o nouă listă de cumpărături
Sneakerblog

Cum să alegi încălțămintea sport? 5 sfaturi înainte de achiziție

Adăugat
2018-01-24
Deja de mult timp, încălţămintea sport nu mai reprezintă doar încălţăminte, ci şi un mod de viaţă, dar totuşi destul de mulţi oameni încă fac greşeli majore, în momentul în care îşi cumpără încălţări. O selecţie defectuoasă poate să aibă consecinţe majore şi nu vorbim numai de un disconfort al piciorului. Chiar şi pantofii sport pot deveni, uşor, victimele unei decizii grăbite. Vă prezentăm cinci principii de aur, pe care ar fi bine să vi le reamintiţi în momentul în care vă cumpăraţi încălţăminte sport.


1. Încălţăminte pentru patru anotimpuri

 
Pot fi observaţi diferite tipuri de oameni pe străzile oraşelor poloneze. Ce îi motivează pe unii dintre aceştia reprezintă un mister. De exemplu este destul de greu de înţeles de ce unii merg prin zăpada umedă cu tenişi puternic decupaţi. Picioarele umede şi îngheţate, dar şi o mai rapidă distrugere a încălţărilor purtate reprezintă un preţ destul de mare care este plătit pentru expunerea unei părţi atrăgătoare din picior. Există totuşi un moment bun pentru orice. Dacă totuşi dorim să trecem iarna prin “controverse” atunci mai bine ne alegem din multele modele din material textil, în loc de piele, cum ar fi Chuck Taylor Wp Boot, iar la decupaţii clasici să ne întoarcem abia în vară. Foarte importantă este şi culoarea încălţărilor. Este recomandat ca primăvara şi toamna să luaţi o pauză de la încălţările de culoare albă – universală şi modernă. În loc să lupţi cu disperare, în fiecare zi, ca pantofii sport să fie curaţi, fără pată, mai bine alegeţi culori închise – noroiul şi praful vor fi mai puţin vizibile pe acestea, astfel încât nu veţi pierde aşa de mult timp şi nici nu veţi avea un consum nervos mare.   
 


2. Aşteptări şi realitate

 
Aşadar putem spune că visăm la un tip de încălţăminte sport, şi unul singur, pe care toţi idolii noştri îi poartă şi pe care trebuie să-l avem! Altă opţiune nu există. Trebuie, uneori, să ne facem anumite plăceri, mofturi, dar totuşi, este bine să vă gândiţi dacă este cea mai bună alegere. Moda este una, dar realitatea este alta. Înainte să vă cumpăraţi o nouă pereche de încălţări este bine să vă gândiţi cât timp, în fiecare zi, veţi petrece, fără pauză, încălţaţi cu acestea, ce distanţe veţi parcurge, pe jos, ce condiţii trebuie să îndeplinească încălţările Dvs. Dacă mergeţi doar cu maşina şi aveţi posibilitatea de a vă schimba încălţările de câteva ori pe zi atunci puteţi să alegeţi o talpă plată şi pantofi sport cu o ventilaţie mai slabă. Dacă totuşi mergeţi mult, rivalizând cu eroul din „Singurătatea alergătorului de cursă lungă” şi bateţi drumurile astfel încât puteţi fi inspiraţie pentru cântecul „Rocky Road to Dublin”, atunci, este recomandat să alegeţi încălţăminte sport confortabilă şi fiabilă, aşa cum ar fi Nike Air Max 95 Premium. Este foarte important să fiţi atenţi la ventilaţia şi la inserţiile încălţărilor. Ar fi bine să aibă proprietăţi antibacteriene, mulţumită cărora se evită mirosurile neplăcute de fiecare dată atunci când se scoate piciorul din pantof.


3. Moda… 

 
Destul am scris despre faptul că, în primul rând, pantofii trebuie să fie practici. Pentru un om înţelept sunt suficiente două cuvinte. Pentru ca să nu ţin, totuşi, o predică în van, trebuie să menţionăm şi calităţile estetice care stau la baza alegerii unei perechi corespunzătoare de pantofi sport.. Pantofii au un avantaj asupra altor articole de îmbrăcăminte şi anume arată aproximativ la fel, pe oricine, indiferent de greutate sau de înălţime. Deci, în acest caz, cumpărarea pantofilor sport se poate baza doar pe intuiţia proprie. Piaţa oferă pantofi sport ce au diferite modele şi forme, astfel încât se pot “asorta” cu orice situaţie concretă de viaţă. Avantajul lor principal este universalitatea. Se găsesc modele destinate sportului, dar, în acelaşi timp, destinate unor ocazii foarte rafinate. Nu contează dacă alegi încălţăminte cu o stilizare concretă sau care au o utilizare foarte largă – este bine să vă decideţi la un model care să se muleze după personalitatea şi după gustul Dvs. şi să nu cumpăraţi modelul pe care îl poarta jumătate din oraş, dar care nu vă convinge nu nimic. Observaţi tendinţele, citiţi diversele păreri, dar decizia finală, întotdeauna, să o luaţi lăsându-vă purtat de impresiile şi dorinţele proprii.

    

 


4.… și confort 

 
Revenind la predică – nu lăsaţi ca aceste păreri personale să fie o piedică împotriva atingerii obiectivului. Dacă simţiţi că anumite încălţări nu vă vin „ca o mănuşă” nu vă încăpăţânaţi şi nu acţionaţi ca surorile Cenuşăresei. Pantofii din cristal sunt cu siguranţă foarte tentanţi, dar nu cred că merită să vă deformaţi degetele şi să suferiţi doar ca să fiţi o atracţie în timpul balului. Tendinţele modelează lumea pantofilor sport, dar cu toate acestea, se modifică în permanenţă. Confortul Dvs în schimb, trebuie să fie de lungă durată, indiferent cât de mult timp presupune. Confortul, este totuşi un criteriu relativ, fiecare putând înţelege altceva. Pantoful sport trebuie să fie în primul rând comod, indiferent de durata purtării. Un exemplu poate să îl constituie încălţămintea populară şi controversată Chuck Taylor All Star comparativ cu orice model nike Air Max. Pentru unii lipsa greutăţii poate să fie un factor hotărâtor, pe când pentru alţii talpa înaltă, iar alţii pot să îndrăgească o amortizare bună, în detrimentul unor inserţii mai solide.

 


5. Oare de ce îmi trebuie aceşti pantofi?

 
Una dintre cele mai mari greşeli, care pot să apară în momentul achiziţionării pantofilor este cumpărarea lor sub acţiunea impulsului. Nu mă înţelegeţi greşit! Dacă vreţi să aveţi trei sute şaizeci şi cinci perechi de pantofi sport în colecţia proprie …  nu vă stam în cale! În cazul în care vreţi să vă cumpăraţi pantofi în care să vă simţiţi confortabil nu numai pentru sezonul următor ci şi pentru următoarele două, trei sezoane, vă recomandăm să acordaţi un pic de timp acţiunilor de achiziţie, gândindu-vă la destinaţia acestora. Au toate calităţile necesare pentru a fi pantofi pentru serviciu sau pentru şcoală? Sau pentru o ieşire cu prietenii? Pantofii pentru plimbare, cei pentru sport sunt diferiţi de cei „pentru biserică”. De la început vă spunem să vă luaţi gândul de la „trei în unu” – o singură pereche de pantofi pentru toate acţiunile! Un om deştept a spus cândva dacă un lucru este bunt la toate atunci nu este bun la nimic. Acesta budată se poate aplica şi pentru pantofii sport. Este necesar să avem pantofi diferiţi pentru ocazii diferite. Pentru întâlniri este mai bine să purtaţi Diadora Tokyo, iar pentru alergare adidas UltraBoost. Vedeţi diferenţa, nu?   

Puteţi să iubiţi la nebunie pantofii sport, dar, totuşi, aveţi grijă să îi alegeţi înţelept. Este bine să vă pregătiţi pentru experienţa cumpăratului, cu cât pregătirea este mai lungă cu atât mai mult vă veţi bucura de pantofii cumpăraţi şi de plăcerea purtării lor!

Enjoy!
Confirm că am citit și accept cele prevăzute în Termenii și Condițiile respectiv 'Informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal'.
Ok
pixel