Salvați în lista de cumpărături
Creați o nouă listă de cumpărături
Sneakerblog

Dress Code: Ce fel de sneakerși se pot purta la lucru la birou?

Adăugat
2018-02-21
Este deja luni – a venit timpul să vă despărţiţi de week-end şi să uitaţi de lipsa grijilor. După ce, timp de două zile aţi stat în halat, comod, este timpul să deschideţi garderoba şi să ieşiţi din peşteră, în lume. Acest lucru este legat (din păcate) necesitatea de a avea grijă de aspectul propriu. Trebuie să vă „îmblânziți” podoaba capilară, să scăpaţi de părul facial (în cazul bărbaţilor) şi aveţi grijă de machiaj (în cazul femeilor). Poate ar fi o idee bună să vă călcaţi  cămaşă şi să scoateţi din dulap pantofii cu toc. Vă aşteaptă cinci zile în care veţi avea astfel de ţinute. Nu este de mirare că vă surprindeţi uitându-vă cu jind la sneakerși – comozi, uşori, aerisiţi şi subliniind aşa de bine caracterul propriu. Dar poate să fie posibil ... să fie purtaţi la muncă?  

Sneakerși la birou – îndrăzniţi să fiţi mai lejeri! 


Vă sfătuim cu mare convingere. Credem că este o idee foarte bună să mergeţi la muncă purtând sneakerșii. În zilele noastre au apărut două tendinţe. Prima are în vedere încălţămintea sport, din ce în ce mai populară, care de mult timp nu mai este o caracteristică exclusivă a sportivilor. Iar al doilea este reprezentat de eforturile angajatorilor de a oferi propriilor angajaţi o atmosferă pozitivă la birou. Ne confruntăm, nu numai cu ieșirile de integrare, acele acţiuni ostentativ corporatiste sau cu vinerea „lejeră”. Multe dintre firme au renunţat la „dress cod” permițând angajaţilor să vină la serviciu, îmbrăcaţi aşa cum doresc. Bineînțeles ca asta nu înseamnă că trebuie să te prezinţi la birou în pijamaua îndrăgită şi în papucii de pluş, sau că poţi să vi în costumul lui Adam, pentru că Dumnezeu știe ce a făcut (cu toate că s-au auzit astfel de cazuri în rândul corporatiştilor). Puteţi, în schimb să vă permiteţi liniştit – şi ne referim la selecţia pantofilor, de luni – să vă completaţi stilul casual cu o pereche comodă de sneakerși.

 

Noul sens al „pantofilor de costum”

 
Atunci când ne gândim la „pantofii de costum” avem în gând pantofi simplii negri, foarte strălucitori, eventual din lac. Doamnele au si ele de ales dintr-o mare varietate de tocuri pentru un „confort” veritabil. Stilul de astăzi, casual, este combinat, din ce în ce mai des cu accesorii inovatoare foarte atractive. Cel mai ades se întâlnesc sneakerșii ca accesorii la costum, atât la bărbaţi şi mai des şi la doamne.

   

În general, alegerile se îndreaptă către pantofii uşori, albi sau în nuanțe de gri. Foarte bine se asortează cu pantalonii pană şi cu o jachetă. În aceste condiţii este recomandat, chiar să renunţaţi la costumul negru, în favoarea unor culori mai îndrăzneţe. Sunt din ce în ce mai des se poartă costumele bordo, bleumarin sau gri. Bineînțeles că la acestea se asortează foarte bine sneakerșii universali. Minunat sunt adaptaţi pentru acest rol modelele, de exemplu Reebok Npc II Tg (poza de mai sus) sau Nike Air Force 1.


     


Sneakerși & jeansi

 
Sneakerșii şi jeanşii sunt ca Bonnie şi Clyde, ca muştarul şi ketchupul pe un hot dog. Pot să existe una fără alta, dar ce fel de existenţă este asta? Nimic nu subliniază mai bine caracterul universal şi culoarea jeansilor ca o pereche de sneakerși. Şi invers este adevărat că nimic nu atrage mai mult privirea către încălţări ca o pereche de pantaloni frumos croită. Ceea ce vă poate face să optaţi către această combinaţie, este universalitatea ambelor părţi de garderobă. Şi una şi cealaltă se pretează pentru un stil neformal, dar care, în acelaşi timp, poate să fie foarte elegant. De aceea vă recomandăm să încercaţi să combinaţi un jeans granat sau bleumarin cu o pereche de sneakerși. Cel mai bine se asortează la aceşti pantaloni, încălţări de culoare albă, gri sau neagră, dar nimic nu trebuie să stea în calea unui experiment mi mult sau mai puţin îndrăzneţ. Dacă aveţi încredere şi prezentaţi un stil mai îndrăzneţ puteţi încerca combinaţiile monocrome verzi sau roşii. Încrederea de sine şi o viziune asemănătoare cu al lui Picaso ar trebui să împiedice apariţia celei de a doua culori pe încălţări. Nu încălcaţi această barieră magică – cu cât este mai deschisă şi mai simplă culoarea sneakerșilor cu atât va fi o pată mai plăcută de la ţinuta de birou. A scopul Dvs. este o creaţie necomplicată. Ţinuta jeansi – sneakerși cu o cămaşă poate să fie întregită în mod fericit de o jachetă sau de un sacou.   

  


Renunţaţi la tocurile înalte

 
Nimic nu arată mai elegant pentru o femeie ca o fustă sau o rochie bine aleasă. Nu este nimic rău în sublinierea formei piciorului de un sneakers. Multe femei aleg să poarte încălţăminte sport la rochii pentru valorile acestora: comoditate, o stabilitate mai bună a piciorului, amortizare şi capacitate de aerisire. Sneakerșii mai au  un avantaj şi anume arată mai puţini ani. Aceştia sunt caracteristici pentru ţinutele tinere, astfel încât cele care le poartă atunci au o înclinaţie către stilul casual şi se prezintă ca persoane cu o atitudine pozitivă pentru viaţă. Rochiile şi fustele midi sunt elemente care se regăsesc în garderoba femeilor ca fiind cele mai indicate pentru stilul de birou. De obicei ţinuta este finalizată, în partea inferioară cu pantofi cu toc, dar credem că un stil casual de birou poate fi completat cu sneakerși coloraţi – de exemplu adidas Originals Campus. O astfel de alegere permite doamnelor să se simtă confortabil întreaga zi la muncă, dar şi aduce la birou un pic de viaţă.

Combinarea creaţiilor semiformale de birou cu sneakerșii vă va aduce multe beneficii. În primul rând este garantată comoditatea, iar în al doilea permite fiecăruia să îşi sublinieze stilul şi caracterul. Purtaţi sneakerși la jachetă sau la o rochie şi arătaţi-le colegilor Dvs că nu faceţi parte din categoria „corporatiştilor” trişti.

 

Enjoy!

Confirm că am citit și accept cele prevăzute în Termenii și Condițiile respectiv 'Informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal'.
Ok
pixel