Salvați în lista de cumpărături
Creați o nouă listă de cumpărături
Sneakerblog

Retro, sneakerși în stilul oldschool

Adăugat
2018-04-30
 Ce lucru magic au sneakerşii astfel încât oameni i-au căutat şi urmărit zeci de ani? În afara de aspectul lor universal şi de confortul de neegalat aceşti au şi un statul special cultural. Împătimiţii sneakerşilor colecţionează diferitele modele, fac schimburi între ei, aşa cum se făceau schimburile cu legendari Pokemoni – fiindu-le foarte greu să accepte să nu aibă, în colecţia lor, anumite exemplare. Toate acestea sunt făcute pentru că acei sneakerşi au fost un mare hit în anii 90, devenind încălțările preferate ale îndrăgiţilor baschetbalişti ai anilor 80, precum şi au reprezentat un simbol al suburbiilor caracterizând anii 70. Pantofii sport ai mărcilor cunoscute au scris istorie în sport, cultura populară şi, în plus, au creionat moda streedstyle. Din toate aceste motive, ne aplecăm cu plăcere asupra siluetelor şi modelelor oldschool. În acest articol dorim să vă prezentăm şi să va apropiem de câteva modele ale stilului retro. 


 La ce se referă ideea de sneakerşi oldschoool?

 
 Uitându-ne la oferta celor mai cunoscute mărci de pantofi sport este dificil să nu remarci faptul că majoritatea modelelor propuse de aceştia sunt modele retro. Acest lucru se întâmplă pentru că producătorii prefer să se îndrepte şi să propună soluţii verificate şi siluete cunoscute. Aproape fiecare dintre modelele de sneakersi sunt realizate pe un schelet anterior. Faţa este influențată de un model, de la altul este preluată talpa şi, aşa se naşte un nou hit. Din ce în ce mai mult se amestecă elemente care se inspiră din încălţămintea anterioară. Putem să riscăm şi să afirmăm că anumiţi sneakerşi cu adevărat încadraţi în oldschool sunt de-a dreptul futuriști. Cu greu poţi fi surprins – tendinţele se reîntorc, moda călătoreşte în timp. Se poate întâmpla ca cee ace ni se pare a fi o noutate să fie doar o interpretare original a stilului de acum câţiva ani. La sneakerşi aceste reîntoarceri ale modei sunt cu adevărat interesante. Pantofii sport reprezint adevărate imagini şi pentru cei care îi poartă au anumite însemnătate. La anumite sortimente găsim şi modele originale care sunt produse, fără a suferi modificări pentru mai mulţi ani, precum şi variaţii pe aceeaşi temă. Putem spune că, pe de o parte avem pantofii oldschool Air Jordan 1, iar pe de altă parte sneakerşii inspiraţi de aceştia.    Air Jordan 1 Retro High OG

 
 Acest model a fost văzut prima data în acest an. Şi, totuşi, pare că a prins viaţă în anii 1985, atunci când Michael Jordan a venit pentru prima oară pe teren cu pantofi care îi poartă numele. Noua versiune a cultului “primordial”, la fel ca şi originalul, are o protecţie înaltă a gleznei. Modelul a primit diverse porecle „Los Angeles” sau „All Star” care fac trimitere la meciul anual al stelelor NBA.  
     
       

Air Jordan 1 Retro High OG este un model de ocazie, accesibil atât în varianta pentru domni cât şi pentru doamne. Un detaliu interesant este harta oraşului Los Angeles imprimantă pe branţ. Faţa pantofilor este realizată din piele naturală pe care a fost ştanţat un model. Din punct de vedere al utilizatorilor aceşti sneakerşi nu sunt cu nimic inferiori faţă de originalii Air Jordan 1. Talpa acestora, în mod traditional, are o pernă de aer care asigură o amortizare excelentă. Partea superioară este prevăzută cu perforații care asigură o circulație adecvată a aerului în pantofi. Toate lucrurile menţionate mai sus fac ca aceşti sneakerşi oldschool nu numai să arate grozav, dar – la fel ca prototipul lor – aceştia se pretează perfect pentru efectuarea activităţilor sportive.


Vans Old Skool

   
  Vans Old Skool nu a avut mereu denumirea Old Skool. La sfârşitul anilor 70, modelul îndrăgit al momentului avea denumirea simplă Style 36. Deja, de atunci se putea observa caracterul revoluţionar. A fost primul model al mărcii realizat din piele întoarsă – produsele anterioare aveau faţă din material textil. Încălţările au fost proiectate de Paul Van Doren care dorea să creeze pantofi care să-i diferențieze brandul de alţi pantofi sport destinați skateboard-urilor. A început prin crearea unui logo original - a decorat pantoful cu o bandă albă, logo-ul primind numele de „jazz stripe”. Astăzi, acesta a devenit, semnul de recunoaştere a mărcii Vans.   
   

 Acum Style 36 este cunoscut ca Vans Old Skool, deoarece se referă la încălţări care fac parte din istoria mărcii. Se bucură de o popularitate foarte mare, lucru care se datorează şi  valului tendinţelor anilor 90. Atunci au reprezentat un adevărat triumf pe străzile oraşelor. Acum revine. A apărut atât pe podiumurile celor mai importante evenimente, cât și în picioarele celor mai cunoscuți trendsetteri din lume. 


New Balance 574

 
  Acest model al mărcii americane a decis succesul acesteia. Aspectul acestuia a dictat trendul pe care se bazează New Balance şi în momentul de faţă. Tehnologiile care au fost aplicate la rândul lor, au traduse în confortul de neînlocuit al utilizatorilor acestor pantofi sport. În anul 1988 modelul 574 a fost destinat alergătorilor. Astăzi, reprezintă mult mai mult - o figură în stil retro precum și produsul emblematic al mărcii. Fiecare sneakerhead trebuie să deţină o pereche din aceste încălţări în propria garderobă. Lipsa acestora poate să fie la egalitate cu lipsa adidaşilor Superstar sau a încălţărilor Converse Chuck Taylor. În decursul timpului aspectul sneakerşilor New Balance 574 s-a îmbunătăţit, astfel încât aceştia pot fi purtaţi la orice – indiferent de mendrele schimbătoare ale modei respectivei perioade.Înapoi în timp

 
  Tendinţele în modă sunt ca eroii legendarei trilogii Robert Zemeckis – călătoresc prin timp înainte şi înapoi. Pentru nevoile ei, creatorii au proiectat chiar un model Nike futurist. Inspirația a fost luată din stilul anilor 80, adică eroii au fost “aruncaţi” în viitor – în anul 2015. Probabil că nici măcar nu bănuiam că în anul 2018 oamenii vor fi înnebuniți după sneakerşii având acest stil.

Enjoy!
Confirm că am citit și accept cele prevăzute în Termenii și Condițiile respectiv 'Informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal'.
Ok
pixel