Salvați în lista de cumpărături
Creați o nouă listă de cumpărături
Sneakerblog

Roland x Puma

Adăugat
2018-08-21

Puma după un mariaj de succes cu jocul iconic „Sonic” (pe consolele SEGA) ajunge la un alt proiect nostalgic... de data aceasta cu legendarul producător de instrumente electronice japoneze - marca Roland.


Designerii germani au decis să se ocupe de unul dintre primele automate de percuție de la începutul anilor 80 - Roland TR-808. Abrevierea „TR” în traducere directă înseamnă ritm de tranzistor (eng. Transistor Rhythm) și a fost un instrument foarte util pentru producerea a tot felul de "demo-uri". Deși nu părea o adevărată percuție, el a devenit rapid un instrument iconic.Se poate spune cu încredere că, fără participarea TR-808, nu s-ar fi creat hit-urile de pionierat, cum ar fi synth, electro, techno sau hip hop. Nu poate fi negat faptul că "automatul de percuție" a participat activ la dezvoltarea multor sub-genuri noi de muzică electronică, în definitiv, ce este muzica fără un bit bun.

Să trecem la proiectul în sine. E suficient să aruncăm doar o privire ca să vedem că avem de a face cu un instrument Roland. Nuanța grafit-neagră a „upper-ului” se potrivește perfect cu interfaţa automatului TR-808. Tastele, butoanele rotative și tipografia au fost redate perfect pe modelele Puma RS-0 și RS-100. Branding Roland poate fi găsită pe limbă, inserție și pandantivul anodizat din metal. Pe talpa intermediară au fost plasate imprimeuri care fac și ele referire la instrumentul - "Rhythm Composer TR-808 / Computer Controlled". Întregul proiect a fost accentuat cu detalii din argint analogic cu cele de pe automatul de percuție Roland TR-808. 

Premiera globală a colecției Puma x Roland a avut loc la fel ca și numărul modelului de instrument pe - 8/08, și este disponibilă doar în magazinul Sneakerstudio din Cracovia!

rafcyk

Confirm că am citit și accept cele prevăzute în Termenii și Condițiile respectiv 'Informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal'.
Ok
pixel